‘Kanker’ – a paperback about new developments in diagnosis and treatment

voorkant boek Kanker

Two of our PIs, Schelto Kruijff and Wouter Nagengast, have contributed to a paperback recently published by ‘Stichting Biowetenschappen en Maatschappij‘.

The book describes the latest developments in research regarding identification, diagnosis, and treatment of cancer. And both have written a chapter on molecular imaging in endoscopy and in surgery.

Dutch abstract

Vroeg of laat krijgt een op drie Nederlanders kanker. En hoe ouder, hoe groter de kans op deze ziekte. Preventie is dan ook een van de grootste uitdagingen van de 21e eeuw. De inschatting is dat door gezonder te leven 40 procent van alle kankergevallen kan worden voorkomen. Ook kan sterfte worden teruggedrongen door vroegtijdige opsporing.

Er zijn inmiddels goede behandelingen, in de vorm van opereren, bestralen en chemo- en immuuntherapie, maar die werken nog niet voor iedereen en ook niet voor elke kankersoort. Er zijn weliswaar steeds meer overlevers, maar er gaan ook nog veel mensen dood. Welke veelbelovende behandelingen voor zeldzame of uitbehandelde kankersoorten worden er momenteel onderzocht? Hierover gaat dit boek. Onderzoekers en artsen die met patiënten met kanker te maken hebben, vertellen over de laatste ontwikkelingen in het onderzoek: van vroege opsporing en diagnose tot behandeling. Ook is te lezen hoe er gezocht wordt naar manieren om het leven met en na kanker zo goed mogelijk te maken.

You can buy the book online.