Vacature: PhD personalized medicine in IBD

Different lesion types of Barret

De OMIG-onderzoeksgroep heeft een Europese beurs toegekend gekregen om de behandeling en diagnostiek van patiënten met inflammatory bowel disease (IBD) te verbeteren, en daarom zijn wij op zoek naar een arts-onderzoeker!

Patiënten worden meestal gediagnosticeerd met IBD aan het begin van hun volwassen leven, wat veel invloed heeft op hun dagelijks kwaliteit van leven. De behandeling van IBD is vaak complex vanwege de heterogeniteit van de ziekte en de verschillende nieuwe geneesmiddelen die beschikbaar zijn. Onder leiding van MDL-arts Prof. dr. Wouter Nagengast zullen we moleculaire fluorescentie endoscopie gebruiken om meer inzicht te krijgen in de distributie en werkingsmechanisme van deze nieuwe medicijnen. Met behulp van deze techniek willen we toewerken naar een aanpak van ‘personalized medicine’. En daar kan jij bij helpen!

Het onderzoek zal in samenwerking zijn met het Erasmus MC in Rotterdam, het Helmholtz Zentrum in München en Statice in Besançon, Frankrijk. Via deze site kan je meer lezen over het consortium.

Wat ga jij doen?

 • klinische trials opzetten en uitvoeren
 • patiënten met een chronische darmziekte voorlichten en includeren voor moleculaire fluorescentie endoscopie onderzoeken naar medicijndistributie
 • nauw samenwerken met apothekers in het UMCG en technici in Rotterdam, München en Besançon

Wat vragen wij?

 • je bent basisarts of technische geneeskundige
 • je hebt aantoonbare interesse in klinisch-wetenschappelijk onderzoek
 • het lijkt je leuk om te werken aan klinische implementatie van nieuwe technologische ontwikkelingen
 • je onderhoudt graag contact met de patiëntenpopulatie tijdens het onderzoek

Wat bieden wij jou?

 • een PhD-positie in een grote onderzoeksgroep met >10 collega-PhD-studenten met uitzicht op promotie
 • vele kansen om jezelf te ontwikkelen tot een zelfstandig onderzoeker door het volgen van verschillende cursussen en aanwezigheid op verschillende (internationale) congressen
 • een onderzoeksplek voor 3-4 jaar (bij gebleken geschiktheid na 1 jaar), startdatum in overleg
 • een salaris op basis van je opleiding en ervaring, minimaal € 3.047,- en maximaal € 4.800,- bruto per maand op fulltime basis (schaal 10, CAO UMC). Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC)
 • je wordt onderdeel van een grote onderzoeksgroep: om op terug te vallen, ervaringen mee uit te wisselen én waarmee regelmatig onderzoekmeetings, borrels of andere sociale activiteiten worden georganiseerd

Je werkplek

Je komt te werken binnen de multidisciplinaire OMIG-onderzoeksgroep. Je komt terecht in een team met jonge onderzoekers, bestaande uit apothekers, technisch geneeskundigen, biomedisch wetenschappers en artsen van Maag-, Darm- en Leverziekten, Chirurgie en Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Binnen deze groep doen we onderzoek naar fluorescente beeldvorming. Dit kan zich richten op het identificeren en adequaat verwijderen van tumoren, maar ook op bijvoorbeeld medicijndistributie. Sinds 2011 bouwen wij al ervaring op in dit veld waardoor we ondertussen een goed opgebouwd netwerk en analytisch framework hebben ontwikkeld. Daarnaast is het één van de weinige onderzoeksgroepen in Nederland waar dit soort onderzoek gedaan wordt en binnen de endoscopische beeldvorming zelfs de enige. Kijk vooral ook eens op onze LinkedIn.

Werken bij het UMCG

Als grootste werkgever van Noord-Nederland biedt het UMCG een grote diversiteit aan functies en specialismen. Voor ieder wat wils kun je wel zeggen. Met al onze verschillen is er ook duidelijk iets gemeenschappelijks: de mensen van het UMCG zijn bevlogen en hebben liefde voor hun vak. We zoeken elkaar op en bereiken samen onze doelen. Een belangrijke kernwaarde is ‘zie de mens’. Dit geldt niet alleen voor patiënten, maar ook voor elkaar als collega’s. En daar zijn we trots op.

Ben je enthousiast geworden en zou je bij ons willen werken, solliciteer dan middels een motivatiebrief en CV. Heb je nog vragen, neem dan vooral contact met ons op:

Andrea Sterkenburg projectmanager msGUIDE, PhD-student, a.j.sterkenburg@umcg.nl, 06-55257029
Wieke Holwerda, projectmanager msGUIDE, w.holwerda@umcg.nl
Prof. dr. Wouter Nagengast, MDL-arts en principial investigator, w.b.nagengast@umcg.nl

Group photo 0522 | OMIG